MALZEMELER
- 4 adet hazır yufka
İç harcı için;
- 500 gr az yağlı kıyma
- 1 adet soğan
- Çeyrek su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı dolusu tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
Sosu için;
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağından iki parmak fazla sıvı yağ
- Yarım su bardağından iki parmak fazla su
- 1,5 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 1,5 yemek kaşığı dolusu un
Üzeri için;
- 2 yumurta sarısı
YAPILIŞI
1- Soğanları ince ince doğrayalım ve üzerine sıvı yağ ilave edip kavuralım.
2- Ayrı bir tavada kıymayı kavuralım. Kıyma yeterince kavrulduktan sonra üzerine kavrulan soğanları, tuzu, pul biberi ve karabiberi ilave edip karıştırarak ocağın altını kapatalım.
3- Sosu için tavaya sıvı yağı ve tereyağını alıp eritelim. Daha sonra çırpma kabına alıp üzerine un, nişasta ve suyu ilave ederek karıştıralım.
4- Yufkayı açıp bir fırça yardımı ile üzerine bolca sosumuzdan sürelim. Ardından ikinci yufkayı üzerine kapatıp tekrar sos sürelim ve pizza dilimler gibi 8 eşit parçaya bölelim.
5- Her bir parçanın üzerine iç harcımızdan koyup rulo şeklinde saralım.
6- Diğer yufkalar içinde aynı işlemi uyguladıktan sonra yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
7- Üzerlerine yumurta sarısı sürelim ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında ortalama 45 dakika pişirelim.
8- Afiyet olsun!
9- Tarifimizi beğendiyseniz ve daha fazla bu tarz tarifleri görmek istiyorsanız beğenmeyi ve paylaşmayı unutmayın.
https://www.youtube.com/watch?v=usBpL9Se6ko&ab_channel=%C3%87i%C3%A7ekliMutfa%C4%9F%C4%B1m
Tarif için Çiçekli Mutfağım Youtube kanalına teşekkür ederiz.
Yanıtla